Werkwijze

Voor het aanbrengen van Stucanet in alle mogelijke toepassingen moet u bij Van de Meerendonk zijn. Het specialisme van Stucanet zit hem in de ondergrond, het ‘netwerk’ waaraan de Stucanet wordt bevestigd. Het netwerk is opgebouwd uit gladde gegalvaniseerde staven betonijzer van 8 mm. Deze worden kruislings aan elkaar vastgebonden met ijzerdraad. Door middel van een ronde staaf van 4 mm dik wordt het opgehangen.

Verschillende toepassingsmogelijkheden

Bij plafonds wordt het kruisnetwerk van betonijzer met stalen hangers vrijdragend opgehangen, aan wat voor bovendek dan ook. Het komt weleens voor dat er niet genoeg ruimte beschikbaar is om een vrijdragend plafond te hangen. Om in deze gevallen ook Stucanet te gebruiken, kan er ook voor een half vrijdragend of voor een vast plafond gekozen worden.
Bij wanden wordt het draadraster bevestigd aan bijvoorbeeld een houtskelet, een C- of een IPE-profiel. Aan wanden is Stucanet dus niet vrijdragend.

Voor elk type ondergrond of draagstructuur is er een geschikte variant Stucanet beschikbaar. Stucanet pleisterdrager is namelijk verkrijgbaar in verschillende types en afmetingen: van basistypes tot speciale types voor specifieke toepassingen. Specifieke toepassingsmogelijkheden zijn bijvoorbeeld de onderkant van de trap, kerkgewelven, rondingen, scheurgevoelige overgangen, schuine kanten van de zolder of het bekleden van een dakkapel. De toepassingsmogelijkheden van Stucanet zijn eindeloos.

Stucanet vs. gipsplaten

Het grote voordeel van Stucanet ten opzichte van gipsplaten is dat Stucanet platen elkaar overlappen. De naad die ontstaat wordt vast gevlochten, waardoor deze 100% scheurvrij blijft. Bij gipsplaten is er altijd sprake van een stootnaad, waardoor dit materiaal scheurgevoelig blijft. Al meer dan 50 jaar worden er in Nederland plafonds met Stucanet geplaatst en de methode heeft bewezen ongeëvenaard te zijn in kwaliteit.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Stucanet? Neem dan vrijblijvend contact op.