Wat is Stucanet?

Voor binnen- en buitentoepassingen

Bij Van de Meerendonk werken we met Stucanet. Stucanet is een buigbare pleisterdrager voor verschillende soorten toepassingen. Het bestaat uit een netwerk van betonijzer met stalen hangers, ingevlochten met vocht absorberende kartonplaten. Door de open structuur garandeert het een optimale hechting en dient het als wapeningsnet voor uw gestucte plafond. Stucanet wordt geproduceerd door het Belgische bedrijf Bekaert en is verkrijgbaar in een aantal varianten: Stucanet S, Stucanet 80 en Stucanet RVS. Stucanet is niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor verbouw, renovaties en restauraties het perfecte middel.

De voordelen van Stucanet

Wij zetten graag de voordelen van Stucanet voor u uiteen:

  • Stucanet is een heel flexibel materiaal dat in allerlei vormen gebogen kan worden. Dit maakt deze materiaalsoort ideaal voor mooie gebogen gewelven of voor het bekleden van de onderkant van trappen.
  • Pleisterwerk op Stucanet werkt brandvertragend.
  • Stucanet kan vrijdragend opgehangen worden en vormt geen star geheel met de ondergrond, waardoor het 100% scheurvrij is.
  • Het is een sterke, kwalitatieve en stabiele materiaalsoort.

Voor binnen- en buitentoepassingen

Stucanet is toepasbaar voor zowel binnen- als buitentoepassingen en maakt nieuwe architecturale en artistieke afwerking mogelijk. Zowel binnen als buiten wordt Stucanet bijvoorbeeld gebruikt om holle en bolle vormen in stucwerk te maken, voor plafonds en om muren te stuken. Dankzij de draadstructuur is Stucanet in buitentoepassingen minder onderhevig aan thermische uitzetting en temperatuurschommelingen dan andere pleisterdragers uit gerekt materiaal.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Stucanet in uw specifieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.